Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За землю під будівництвом юрособа – єдинник сплачує податок – ДПС

Реклама

Єдинник третьої групи, що є власником земельної ділянки, на якій здійснюється будівництво, сплачує земельний податок на загальних підставах - наголошують в ДПС.

Платники єдиного податку звільняються від нарахування, сплати та подання податкової звітності з податку на майно в частині земельного податку за земельні ділянки, що використовуються платниками єдиного податку третьої групи для провадження господарської діяльності (крім діяльності з надання земельних ділянок та/або нерухомого майна, що знаходиться на таких земельних ділянках, в оренду (найм, позичку).

У разі ж здійснення будівництва (в тому числі виробничих об'єктів), юридична особа не використовує у господарській діяльності свої земельні ділянки. Відповідно не виконуються умови, які звільняють платника єдиного податку від сплати земельного податку.

Докладніше про це читайте в матеріалі "Звітуємо з плати за землю за 2021 рік" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух". Скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом або придбайте бухгалтерський cервіс "Інтербух".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини