Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС пояснила один із нюансів заповнення об’єднаної звітності за відокремлений підрозділ

Реклама

Починаючи із 1 квітня 2021 року податкові агенти вперше подають податковий розрахунок, в якому показує суми нарахованого ПДФО, військового збору та ЄСВ, за новою формою, затвердженою наказом Мінфіну від 15.12.2020 р. № 773 (далі - Розрахунок).

У формі Розрахунку запроваджено новий реквізит "Кодифікатор адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад". При його заповненні слід керуватись наказом Міністерства розвитку громад та територій України від 26.11.2020 р. № 290, яким затверджений Кодифікатор адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад (далі - Кодифікатор).

В рядку 032 Розрахунку вказують код Кодифікатора за місцезнаходженням платника або його відокремленого підрозділу, якщо Розрахунок подає податковий агент за його відокремлений підрозділ.

Вказувати коду Кодифікатора також передбачено в додатку 4ДФ до Розрахунку, а саме в рядку 032.

Тому, якщо юрособа виступає у якості податкового агента за відокремлений підрозділ, який не уповноважений сплачувати податок, така юрособа стає на облік як платник податку за неосновним місцем обліку та заповнює окремий Розрахунок за такий підрозділ із зазначенням коду Кодифікатора, який відповідає місцезнаходженню такого підрозділу.

Джерело: повідомлення ДПС.

Читайте у виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН:

- "Податковий розрахунок - 2021: заповнення нової форми";

- "Додаток Д1 до Розрахунка: особливості відображення відомостей про ЄСВ";

- "Додаток Д5 до Розрахунка: як подавати інформацію про застрахованих осіб";

- "Додаток 4ДФ до Податкового розрахунка: алгоритм заповнення";

- "4ДФ: особливості заповнення та виправлення помилок".

ля доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, інших документів та інструментів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішіть оформити заявку та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини