Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС пояснила, чому надміру сплачений податок не можна спрямувати на погашення боргу із ЄСВ

Реклама

Податківці відповіли платникам податків на питання, чи можна у заяві на повернення помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов'язань з податків та зборів зазначити як напрямок перерахування коштів - погашення заборгованості з ЄСВ.

По-перше, ЄСВ сплачують шляхом перерахування платником безготівкових коштів з його банківського рахунку або на єдиний рахунок (ч. 7 ст. 9 Закону № 2464).

По-друге, ЄСВ не входить до системи оподаткування. Кошти, які надходять від сплати ЄСВ та застосування фінансових санкцій відповідно до Закону № 2464, не можуть зараховуватися до Держбюджету України, бюджетів інших рівнів та використовуватися на цілі, не передбачені законодавством про загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Тому відсутні законодавчі підстави для спрямування помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов'язань з податків і зборів в рахунок погашення боргу зі сплати ЄСВ.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 129.04 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Ознайомтеся зі статтею "Списання (відстрочення, погашення) податкового боргу і ЄСВ: що, кому та скільки" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух". Скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом або придбайте бухгалтерський cервіс "Інтербух".

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини