Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держпраці оголосила план протидії неоформленій зайнятості на 2021 рік

Реклама

На початку 2021 року Держпраці разом із представниками Мінекономіки, Мінсоцполітики, МОН, Нацполіції, ДПС, ПФУ, соціальних партнерів та представника Уповноваженого ВРУ з прав людини було прийняли рішення щодо спільної організації та координації зусиль у боротьбі з незадекларованою працею.

Результат спільної роботи - Національний план спільних дій щодо зниження рівня незадекларованої праці на 2021 рік. Його сформували на рівні регіонів та оформили у єдиний документ на рівні країни. До цієї роботи залучено понад 500 працівників держорганів, у т. ч. органів Держпраці.

Національним планом передбачена організація роботи в ризикових сферах господарювання в два етапи - інформаційного та інспекційного.

Під час інформаційного етапу проведуть широкомасштабну інформаційну кампанію про ризики і наслідки незадекларованої праці, а також про процедури оформлення трудових відносин та інші вимоги законодавства про працю та охорону праці.

Інспекційну кампанію почнуть після інформаційної і її спрямують на тих роботодавців, які використовують найману працю, але трудові договори не укладають, не сплачують податки та ЄСВ.

На обох етапах до заходів Держпраці в межах повноважень долучатимуть представників інших зацікавлених держорганів.

За повідомленням сайту Держпраці.

Вибирайте сервіс CONTR AGENT, щоб перевірити, чи потрапила ваша компанія в план перевірок контролюючих органів.

Хочете безкоштовно спробувати цифрові рішення для бухгалтера? Скористайтесь вільним доступом до преміум-пакетів LIGA360 на 14 днів. Реєструйтесь прямо зараз за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини