Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За працевлаштування безробітних роботодавці будуть отримувати компенсацію частини витрат на оплату праці або ЄСВ

Реклама

На черговому засіданні 15 вересня уряд підтримав законопроект, спрямований на реформування служби зайнятості, модернізацію страхових підходів у випадку безробіття та впровадження нових активних програм на ринку праці. Документ був розроблений Міністерством економіки України - про це ми вже інформували.

«На сьогодні проблема безробіття залишається актуальною для України, особливо це стосується молоді. Запропонований законопроект дозволить вдосконалити роботу служби зайнятості та запровадити ефективні підходи до працевлаштування, що відповідають сучасним реаліям та потребам людей і бізнесу. Державна служба зайнятості має перетворитися на сервісну установу, що надає якісні послуги», - зазначила заступник міністра економіки України Світлана Глущенко.

Так, законопроектом пропонується:

- замінити неефективний механізм квотування працевлаштування на компенсації роботодавцям частини витрат на оплату праці або ЄСВ за працевлаштування деяких категорій безробітних, зокрема молоді. Такий підхід дозволить молоді швидше набути досвід роботи та підвищити свою конкурентоспроможність на ринку праці;

- сприяти працевлаштуванню довгострокових безробітних шляхом надання компенсації роботодавцям витрат ЄСВ;

- запровадити надання фінансової допомоги для організації підприємницької діяльності.

Також передбачається удосконалити підходи до умов, тривалості та розмірів виплати допомоги по безробіттю: посилити страхові принципи (чим більший страховий стаж - тим більший розмір допомоги по безробіттю) та послабити до безробітних санкції за звільнення з останнього місця роботи за власним бажанням без поважних причин. Такі зміни дозволять збалансувати бюджет Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття та забезпечити безперервність страхових виплат.

Крім того, пропонується змінити принципи підбору роботи для безробітного. Зокрема, додатково будуть враховувати транспортну доступність, досвід та навички особи, а також розмір заробітної плати залежно від тривалості безробіття.

Бажаєте дізнатись, що про компанію думають кандидати на роботу? Спробуйте рішення LIGA360:HR-Менеджер. Тут можна налаштувати моніторинг всіх видів ЗМІ, включно з сайтами відгуків та пошуку роботи. Більше за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини