Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи може ФОП брати участь у договорах про спільну діяльність

17 вересня 2021, 16:40
2926
0
Реклама

Чи має право фізособа - підприємець платник єдиного податку укладати з іншою фізособою- підприємцем - платником єдиного податку договір про спільну діяльність без створення юридичної особи? ФОП - платники єдиного податку мають право укладати з іншими суб'єктами господарювання договори про спільну діяльність без створення юридичної особи - констатують контролери.

Але такі фізособи - підприємці мають враховувати, що види діяльності в рамках договору про спільну діяльність повинні відповідати тим видам діяльності, здійснення яких дає право застосовувати спрощену систему оподаткування.

Якщо договір про спільну діяльність не обліковується в контролюючих органах і кожен учасник такого договору перебуває на обліку в контролюючих органах, то такі учасники договору виконують обов'язки платників податків самостійно.

У цьому випадку учасник спільного договору фізична особа - підприємець - платник єдиного податку повинен враховувати дохід від здійснення діяльності за договором про спільну діяльність у загальному порядку разом з результатами діяльності від провадження власної господарської діяльності.

Докладніше про цьогорічні новації для підприємців читайте в статті «Зміни для ФОПів у 2021 році: ЄСВ, єдиний податок, РРО» сучасного медіа для бухгалтерів «Інтербух».

Хочете щомісяця отримувати 40 аналітичних матеріалів з бухобліку? Спробуйте рішення LIGA360:Бухгалтер. Тут об'єднана аналітика видань “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”, а ще є щоденні оновлення новин. Деталі за посиланням.

Джерело: ІПК ДПС від 01.09.2021 р. № 3215/ІПК/99-00-04-03-03-06

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини