Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як діяти платнику податків при помилковому поданні податкової звітності

Реклама

У випадку, якщо у майбутніх податкових періодах платник податків самостійно (у т. ч. за результатами електронної перевірки) виявляє помилки у раніше поданій ним податковій декларації (крім обмежень, визначених ст. 50 ПКУ), то він зобов'язаний надіслати уточнюючий розрахунок до такої податкової декларації за формою чинного на час подання уточнюючого розрахунку (абзац 1 п. 50.1 ПКУ).

При помилковому поданні податкової звітності (подано звітність, яку взагалі не потрібно подавати або подано не до того контролюючого органу) потрібно:

- до закінчення граничного строку подання такої податкової звітності подати податкову звітність з ознакою "Звітна нова" та зменшити податкове зобов'язання;

- після граничного терміну подання такої податкової звітності та виникнення податкових зобов'язань, подати податкову звітність з ознакою "Уточнююча" та зменшити податкове зобов'язання.

Відповідний алгоритм нагадали в Центральному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків.

Електронна звітність, перевірка контрагентів та уся інформаційно-правова база для впевненої роботи із ІТ-платформою LIGA360. Ознайомтесь та придбайте прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини